{ "title": "Evde Yüz Maskesi", "image": "https://www.yuzmaskesi.gen.tr/images/Evde-Yuz-Maskesi-27.jpg", "date": "19.01.2024 04:40:57", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Evde Yüz Maskesi, temiz, parlak ve sağlıklı bir cilt dış görünüşünüzün en önemli parçasıdır. Çünkü yüz vücudun en önemli organlarındandır. Yüzümüzü iyi hissettiğimiz sürece kendimizi de iyi hissederiz. Sağlıklı bir cilt tabakası pozitif ve kendine güvenen bir etki yaratır. Yüz kendi koruyucu bariyerini oluşturarak, sağlığını oluşturabilmek için birtakım bakımlara ihtiyaç duyar. Yüze gerekli bakım yapılmadığında cilt dokusunu yenileyemez ve sağlıklı görünümünü kaybeder. Kadınların yüz bakımında en fazla yanıldıkları nokta iyi bir cilt bakımının pahalı ve kaliteli ürünlerle olabileceğini düşünmeleridir. Oysaki evde yüz maskesi hazırlanarak temizlik, nemlendirme, arındırma, canlandırma özelliklerinin tamamı yüze ekonomik olarak kazandırılabilir. Önemli olan gerekli yüz bakımlarını düzenli ve aksatmadan yaparak yüz bakımını günlük bir rutin haline getirmektir. Yüz cildi ilgi ister, bakım ister ve her şeyden önemlisi temizlik ister. Çünkü hava kirliliği stres ve bakımsızlık yüzün yıpranmasına, erken yaşlanmasına ve zarar görmesine neden olmaktadır. Bu bakımları evde yüz maskesi hazırlayarak ekonomik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Evde yüz maskesi nedir, nasıl hazırlanır ne işe yarar?

Evde yüz maskesi, cildi temizleyen, gözenekleri açan ve cildin oksijen almasını sağlayan bir maskedir. Yalnız unutulmaması ve dikkat edilmesi gereken nokta evde yüz maskesi hazırlasanız bile her maskenin sizin yüzünüze uygun olup olmadığından geçer. Çünkü her cilt tipi farklıdır. Evde hazırladığınız her yüz maskesini kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Her cildin temel özellikleri ve yapısı farklı olduğu için evde yüz maskesi hazırladığınızda yüzünüze uygun olanı yapmalısınız.

Evde yüz maskesi cildin ihtiyacı olan içeriğe göre hazırlanırsa çok daha etkili olacaktır. Cildinizi gözlemleyerek yüzünüzün neye ihtiyacı olduğunu belirleyin. Evde hazırlanan bazı yüz maskeleri cildin temizlik ihtiyacı karşılarken, bazıları yoğun bakım yapma özelliğine, bazıları da hem koruma hem de nemlendirme özelliğine sahiptir. Evde yüz maskesi olarak hazırlayabileceğiniz ve farklı amaçlarda kullanabileceğiniz bazı maskelere birlikte göz atalım.

Cilt temizliği için evde yüz maskesi nasıl hazırlanır?

Temizliği ihmal edilmiş bir cilt zaman içinde gözenekleri kapanarak mat ve problemli bir cilt haline gelir. Evde yüz maskesi hazırlayarak parıldayan bir cilde kısa zaman içinde kavuşabilirsiniz.

1 adet limon suyu, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası karışım hale getirilerek cilde peeling şeklinde uygulanır. Bu maske yağlı ciltlerde akne sivilce ve siyah noktaları giderirken kuru ciltler içinde cilt tabakası üzerindeki kuru ve pullanmış kabuk görüntüsünü gidererek cildi doğal şekilde temizleyen evde yüz maskelerinden biridir.

Cilt nemlendirme için evde yüz maskesi nasıl hazırlanır?

Cildin gençliğini koruması ve ışıldaması tamamen yeterli derecede nemlendirilmesi ile alakalıdır. Evde yüz maskesi nemlendirme etkisi için hazırlandığında yaşlanma belirtilerine karşı ciltte direnç sağlar ve düzenli kullanımla ciltte oluşan ince çizgileri önlemeye yardımcı olur.

2 yemek kaşığı süt, 1 yumurta sarısı, 3-4 damla kayısı yağı ve 1 tatlı kaşığı avokadoyu karıştırılarak cilde ince bir tabaka şeklinde sürülür ve 15-20 dakika kadar etki etmesi beklenir. Daha sonra ılık su ile durulanır. Bu nemlendirici maskeyi haftada 1 kez mutlaka uygulayın. Düzenli kullanımla nemlendirici etkisini ilk kullanımdan itibaren hissedersiniz.

Cilt lekelenmeleri için evde yüz maskesi nasıl hazırlanır?

Cilt lekeleri ciltteki net görüntüyü yok ederek dengesiz bir cilt görünümüne neden olur. Evde yüz maskesi olarak hazırlanan leke giderici cildi hem arındırma hem de lekeleri yok etme özelliğine sahiptir. Lekeler için hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa kullanabilirsiniz.

1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yumurta akı ve rendelenmiş yarım elma ile karıştırılarak maske haline getirilir ve yüze uygulanır. Yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır.
" } ] }