{ "title": "Maya İle Yüz Maskesi", "image": "https://www.yuzmaskesi.gen.tr/images/Maya-Ile-Yuz-Maskesi-84.jpg", "date": "20.01.2024 10:19:28", "author": "elveda akgün", "article": [ { "article": "
Maya ile Yüz Maskesi; Yüzümüzün ne kadar güzel ve temiz görünmesini istesek de çoğu zaman siyah nokta, sivilce ve buna benzer pek çok olumsuz unsur bizi üzmektedir. Bu konuda ise hemen bujiterilerde ya da eczanelerde yer alan yüz temizleme ürünlerine sarılırız. Peki ya siz kendi bakım ürününüzü kendinizin yapabileceğine inanıyor musunuz. Bence inanmalısınız. Çünkü doğal birçok ürün ve günlük yaşamda kullandığınız malzemelerle birçok açıdan bakımınızı yapabileceğiniz doğal cilt ürünleri ede edebilirsiniz. Hem de hiçbir yan etkisi olmadan. Maya ile yüz maskesi ise bunlardan sadece bir tanesi. Şimdiden heyecanlandığınızı görüyorum o nedenle hemen aşağıdaki yolu izlemelisiniz.

Maya ile Yüz Maskesi İçin Malzemeleri
Maya ile Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Bir bardağa hazır almış olduğunuz kuru mayayı boşaltın. Ardından bardağın yarısından biraz fazla olacak şekilde suyu ekleyin. Bu bardağı tezgâhta yaklaşık 10 15 dakika bekletin. Bardağın ağzına kadar dolduğunu ve mayanın şiştiğini göreceksiniz. Ardından bunu yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzde yarım saate yakın bekletin ve yüzünüzü durulayın. Kötü bir kokusu olacaktır fakat uçucu bir etkidir. Bu nedene sonuç güzel olacağı için katlanmanız gerekecektir. İlk seferde etkisi çok belli olmasa da haftada bir gün uygulamanız sonucunda birkaç seferden sonra faydasını mutlaka göreceksiniz.

Maya ile Yüz Maskesi Ne İçin Kullanılmalıdır?

Özellikle sivilce ve siyah noktaların tedavisinde kullanabilirsiniz. Maya cilt altında ulunan siyah noktaları yukarı doğru çekerek deri altının temizlenmesine ve ferahlatmasına imkân sağlar. Bu maske sayesinde cildiniz daha parlak ve fresh bir görüntüye sahip olur. Aynı zamanda cilt yağını da yok edeceğinden daha sağlıklı görünmenizi sağlar. Aynı zamanda cilt tonunun daha açık görünmesini de sağlar. Fakat bazı kişilerin cildi çok hassas olabilir ve kızarıklıklar oluşabilir. Birkaç saat içinde bu kızarıklıklar yok olacaktır. Kalıcı ve uzun süren bir kızarıklık durumunda bir citl uzmanına danışın.
" } ] }